Русские видео

Сейчас в тренде

Иностранные видео


Скачать с ютуб 【懷舊港式】豉油西餐 茶餐廳黑椒汁 鐵板牛扒 牛扒羅生門:靚牛扒點解唔醃得?我用梳打粉示範埋比你睇!(多謝外國網友提問) в хорошем качестве

【懷舊港式】豉油西餐 茶餐廳黑椒汁 鐵板牛扒 牛扒羅生門:靚牛扒點解唔醃得?我用梳打粉示範埋比你睇!(多謝外國網友提問) 5 месяцев назад


Если кнопки скачивания не загрузились НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу страницы.
Спасибо за использование сервиса savevideohd.ru



【懷舊港式】豉油西餐 茶餐廳黑椒汁 鐵板牛扒 牛扒羅生門:靚牛扒點解唔醃得?我用梳打粉示範埋比你睇!(多謝外國網友提問)

我細細個果陣,同屋企人去食豉油西餐,除咗肉醬意粉,就一定係黑椒牛扒。以前waiter 一樣會問要幾多成熟,但係最後塊牛扒其實點解都只係一塊腍啤啤,嗱到無靈魂唔牛扒,而且冇乜味。但係個質地又真係好有舊香港嘅風格。最近有位外國網友,問我係唔係一定要啲所謂嘅低級牛扒先可以做豉油西餐,我諗咗一陣,點解可以搵個平衡點出嚟做到有果種有梳打粉食過嘅質感,又有牛肉味嘅牛扒。 最緊要,當然係個老香港味道嘅黑椒汁啦! 其實大家鍾意用乜嘢牛扒都唔緊要,最緊要時間同份量要配合。假如件肉係急凍嘅劣質貨,大家絕對可以隨意醃肉比味。梳打粉嘅份量唔需要多,少少就已經有反應架啦! 傳送門: https://www.oriolefood.com.hk/app/web... 優惠碼: Ckingroom 黑椒汁比例: 麵撈 Chinese Roux: 3 麵粉:3滾油 3 Flour: 3 Piping Hot Oil 港式黑椒汁 (HK Style Black Pepper Sauce): 黑胡椒 Course Black Pepper 1-2 tbsp 蒜茸 minced garlic 4 cloves 薑葱頭 minced shallot 2pcs 洋蔥 Onion 1/2pcs 茄汁 Ketchup 1tbsp 喼汁 Worcestershire Sauce 1 tbsp 雞湯 Chicken Stock:水 Water (as needed) 生抽 Soy Sauce 1 tbsp 老抽 Dark Soy Sauce (as needed) 醃牛扒: 鹽salt 1tsp 胡椒粉 white pepper 1tsp 生抽 soy sauce 1 tbsp 蠔油 oyster sauce 1tbsp 花雕酒 xiao xing wine 1tbsp 糖 1 tsp 生粉 2tsp 梳打粉 0.5tsp 水 3tbsp

Comments