У нас вы можете посмотреть бесплатно 蝶豆花咖椰糯米糕,传统娘惹糕点 Pulut Tai Tai ,Pulut Tekan, nyonya kuih , Blue Pea Flower Glutinous Rice Kuih или скачать в максимальном доступном качестве, которое было загружено на ютуб. Для скачивания выберите вариант из формы ниже:
Если кнопки скачивания не
загрузились
НАЖМИТЕ ЗДЕСЬ или обновите страницу
Если возникают проблемы со скачиванием, пожалуйста напишите в поддержку по адресу внизу
страницы.
Спасибо за использование сервиса savevideohd.ru
蝶豆花咖椰糯米糕,传统娘惹糕点 Pulut Tai Tai ,Pulut Tekan, nyonya kuih , Blue Pea Flower Glutinous Rice Kuih #conniechai #kuih #recipe #cooking 材料 糯米 400克 椰浆 200毫升 水 150毫升 盐 1茶匙 糖 1汤匙 班兰叶 4片 兰花 20朵 Ingredients 400g glutinous rice 200ml coconut milk water 150ml 1 tsp salt 1 tablespoon sugar 4 pandan leaves 20 blue pee flower 蓝花糯米糕(马来语:Pulut Tekan)是一款著名的娘惹糕点,是在糯米里混入椰浆和盐蒸制,再淋入蝶豆花萃取的天然蓝色压实后脱模食用,通常搭配咖椰酱 (Kaya)一起吃,所以也叫咖椰糕(马来语:Kaya Kuih)。咸甜的糕体,透着浓浓的椰香,再加上梦幻的蓝色,视觉与味觉的双重享受 Kuih Pulut Tekan, Pulut Tai Tai atau Pulot Tartal adalah pencuci mulut Nyonya yang popular di Melaka. Kuih Pulut Tekan selalu disajikan dengan kayayag menyebabkan kuih ini juga disebut "Kuih Kaya". Kaedah penyediaannya adalah dengan mengukus pulut terlebih dahulu dan kemudian ditekan di dalam talam. Apabila telah sejuk, pulut yang telah ditekan itu dipotong dan disaji dengan kaya Pulot Tartal, pulut tai tai or pulut tekan is a Nyonya glutinous rice dessert. Originating from Melaka, Malaysia, it is also commonly served in other states in the country as well.